25-års jubilæum: Genbrugsbutik inviterer til fest og fantastiske tilbud

Butikken
dato

En af Aakirkebys mest elskede genbrugsbutikker fejrer en stor milepæl, når den lørdag den 22. juni markerer sit 25-års jubilæum. Det bliver en dag fyldt med festligheder, fantastiske tilbud og en opfordring til alle om at deltage i det frivillige fællesskab.

 

25 år med fuld fart

I et kvart århundrede har genbrugsbutikken været en central del af Aakirkebys handelsliv, og der er sket lidt på vejen. For tre år siden gennemførte butikken en modernisering og rykkede til større lokaler på Jernbanegade 3, som tidligere husede en herretøjsforretning.

Gennem årene har butikken ikke kun tilbudt kunderne fine genbrugsfund, men også genereret et flot overskud til støtte for Danmissions arbejde med blandt andet at passe på miljøet, beskytte truet regnskov og hjælpe udsatte i Asien, Afrika, Mellemøsten og Danmark.

Det er takket være et dedikeret hold af knap 20 frivillige, som holder genbrugshjulene i gang i Aakirkebys ældste genbrugsbutik. Butiksleder Hanne Jensen, der selv har været en del af holdet i otte år, udtrykker stor stolthed over butikken og taknemmelighed over for lokalsamfundets støtte. "Vi stræber altid efter at være den mest prisvenlige og bedste genbrugsbutik i området," siger hun og fortsætter: "Vores evne til at tilbyde et bredt udvalg af tøj, sko og tasker til gode priser skyldes i høj grad de generøse donationer fra vores lokalsamfund. Uden dem kunne vi ikke have så fin en butik, som vi har."

 

Der er plads til flere på holdet

Butikken er kendt lokalt for sin gode stemning og hyggelige miljø. Folk kommer fra hele øen, og flere omtaler den som "Bornholms bedste genbrugsbutik".

Fejringen af butikkens jubilæum er mere end bare en festlig begivenhed; det er også en åben invitation til alle, der måske overvejer at deltage i det frivillige arbejde. "Vi modtager så mange fine donationer fra vores lokalområde, at det kan være svært at følge med. Derfor har vi altid plads til nye kolleger i vores fællesskab, og vi står klar til at fortælle mere om, hvad det indebærer at være en del af vores butik. At være frivillig i en genbrugsbutik handler ikke kun om at ekspedere kunder – der er plads til alle talenter, store som små," siger Hanne Jensen.

 

50% på alt i butikken

For at takke lokalsamfundet for støtten gennem årene inviterer butikken til en stor fødselsdagsfest lørdag den 22. juni fra kl. 10-15. Hylderne er fyldt op med friske genbrugsvarer, og alle kunder får 50% rabat på alle varer. Der vil være kaffe, kage og chokolade til de voksne samt juice og slik til børnene.

 

 

 

Det støtter du med dine genbrugskøb

Danmission Genbrug har 67 genbrugsbutikker spredt ud over hele Danmark. De udgør en del af Danmission, Danmarks ældste og største kirke- og udviklingsorganisation, der blev grundlagt i 1821.

Med sit overskud beskytter Danmission blandt andet miljøet og truet regnskov i Cambodja, giver nødhjælspakker til familier på flugt i Libanon og skaber dialog mellem forskellige trosretninger i Afrika, Asien og Mellemøsten.

Hvert år donerer Danmission Genbrug Aakirkeby også 15% af sit overskud til Aaker-Pedersker sogns menighedsråd, så al deres støtte kan gå tilbage til lokalsamfundet.

Kilde: Redaktionen
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.