Nyt fra Aakirkeby i politiets døgnrapport

Profilbillede

Aakirkeby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Bornholms Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

To personer anholdt for samtlige forhold i Allinge

Torsdag morgen modtog Bornholms Politi flere anmeldelser om diverse forhold i Allinge.
To mænd på henholdsvis 37 og 38 år blev torsdag eftermiddag sigtet for forsøg på brandstiftelse, vold, to tyverier samt syv hærværksforhold. Den 37-årige mand blev derudover fundet i besiddelse af fire metadonpiller samt ni Quetiapine piller, som han ikke havde recept til. Bornholms Politi efterforsker sagen og har derfor ikke yderligere til pressen på nuværende tidspunkt.

 

Tyveri og trusler

Torsdag middag kl. 11.20 ringede en 49-årig kvinde, idet hun havde fået stjålet sin cykel på en adresse i Allinge af en gruppe unge drenge. En person havde overværet tyveriet og havde i den forbindelse formået at tage cyklen fra drengene efter at have forsøgt at råbe den an. Kvinden havde derefter taget sin cykel og forsøgte at sikre drengenes identitet. Dette havde provokeret drengene, hvorfor en af dem, en 18-årig ung, var kommet farende og truet med at smadre kvinden, hvorfor hun flygtede fra stedet. To unge personer på 18 år blev sigtet for henholdsvis brugstyveri af kvindens cykel og for at have fremsat trusler på livet.

 

Orden og sikkerhed

Et varebil blev fredag kl. 00.20 bragt til standsning på Hundsemyrevej i Nexø, og i den forbindelse steg en 19-årig ung mand ud af varebilen og løb fra stedet. Han nåede ikke langt, og blev kort tid efter fundet i et krat. Den unge mand ville ikke oplyse sit navn til patruljen, hvorfor han blev sigtet herfor. I samme forbindelse blev manden sigtet for at have en passager med i bilen, som lå i bagagerummet under kørslen. Manden blev derudover sigtet for fornærmelig tiltale mod en polititjenestemand, da han under anholdelsen ytrede sig nedladende over for de to betjente på stedet.

 

Hærværk

Bornholms Politi modtog fredag kl. 05.30 en anmeldelse, idet et lyskryds ved Østergade og Pingels Alle i Rønne ikke virkede. Anmelder mente, at der var tale om hærværk, hvorfor Bornholms Politi undersøger de nærmere omstændigheder og meget gerne vil høre fra borgere, der måtte have set noget.

 

Øvrigt

En borger ringede torsdag aften og oplyste, at der væltede ud med vand fra en rød bygning på Havnen i Allinge, som husede badefacilitet for sejlere. Havnefogeden i Allinge ville straks tage sig af forholdet.

En 94-årig mand havde forvildet sig ind til en fest på en adresse i Aakirkeby, hvor kan ikke kendte selskabet. Mandens datter var blevet kontaktet og ville sørge for at hente sin far. I mellemtiden oplyste en af gæsterne på stedet, at manden ikke længere virkede diffus og derfor var kørt fra stedet.

 

Færdsel

Fredag kl. 10.20 opstod et færdselsuheld i krydset ved Byledsgade og Borgmester Nielsens Vej i Rønne. En 20-årig mandlig bilist var kørt over for rødt lys, hvorefter han kolliderede med en 21-årig kvindelig bilist. Ingen af parterne kom til skade, men den 20-årig mand blev sigtet for manglende agtpågivenhed og for at køre frem for rødt lys.

Anmelder oplyste, at der var sket et brud på et vandrør ude i vejen på Kirkevangen ud for Svaneke, hvor stedet var ved at blive blødt. Bornholms Energi og Forsyning blev kontaktet, og de ville køre til stedet med det samme.

 

Uro og uorden

I Aakirkeby på Buddha Bar var der lørdag kl. 19.33 opstået noget uro mellem nogle af stedets gæster, som var blevet uenige om slagets gang idet et selskab fejrede fødselsdag. En patrulje ankom til stedet og snakkede med anmelder, der oplyste, at den person der havde været utryghedsskabende, havde forladt stedet igen. Anmelder blev vejledt om at kontakte politiet, hvis det gentog sig eller, hvis han kom tilbage.

I forbindelse med en revyaften i Nordlandshallen i Allinge, havde en 32-årig mand skabt uro på stedet. Manden opførte sig aggressivt, og personerne på stedet kunne ikke selv få ham væk. Da patruljen ankom fik de den 32-årig mand til at forlade stedet.

Lørdag kl. 01.45 opstod der noget uro omkring Palæcaféen i Rønne. En patrulje på stedet snakkede med en person, og i den forbindelse råbte en 20-årig mand til sin kammerat, at han ikke skulle snakke med ”de idioter”. Den 20-årig mand havde af flere omgange råbt idioter til patruljen. I forbindelse med at manden blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, nægtede han at oplyse sit navn, hvorfor han ligeledes blev sigtet herfor. Under forløbet ankom en 21-årig mand, som ligeledes råbte af patruljen, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige orden, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Også søndag var der uro i nattelivet. Denne gang omkring kl. 01.05 på Café Hit’en i Nexø, hvor en 18-årig mand havde opført sig uanstændigt i forbindelse med, at han var blevet afvist i døren. Den 18-årige havde råbt nedladende gentagende gange af dørmanden, løbet rundt på gaden og havde råbt af personalet på stedet. Derudover havde den 18-årige spyttet på dørmanden, som han ligeledes havde tildelt et slag i maven. Ud over den 18-årige mand blev en 21-årig mand ligeledes afvist ved døren, idet han ikke kunne fremvise et ID. I forbindelse med uroen opdagede personalet, at der var smadret en rude i glasdøren på stedet. Både den 18-årige og den 21-årige har efter restaurationsloven fået to års forbud imod at opholde sig på Café Hit’en.

 

Tyveri

Bornholms Politi modtog lørdag kl. 17.00 en skriftlig anmeldelse fra Super Brugsen i Aakirkeby angående tyveri fra stedet. Der var stjålet en to spiritusflasker samt diverse kød til en samlet værdi af 1074,5 kroner. Bornholms Politi hører meget gerne fra borgere, der har set noget tirsdag den 10. maj i tidsrummet fra 18.08 til 18.20.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Bornholms Politi.
Kilde: Bornholms Politi
Flere artikler