Nyt fra Aakirkeby i politiets døgnrapport

Profilbillede

Aakirkeby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Bornholms Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Hærværk

Fredag modtog vi en anmeldelse om hærværk, idet en postkasse var blevet sprængt itu mellem kl. 02.30 og kl. 05.00 på Svanekevej i Rønne.

 

Tyveri

En 43-årig kvinde fra Rønne anmeldte fredag, at hun havde fået stjålet en grå kosmetikpung med diabetesudstyr på Havnen i Nexø den 22. december mellem kl. 10.00 og 13.00.

 

Færdsel

Fredag kl. 21.30 blev en 16-årig ung mand standset på Rønnevej i Aakirkeby, idet en patrulje vurderede, at han kørte på en lille knallert med så høj fart, at den måtte være konstruktivt ændret. Knallerten blev beslaglagt med henblik på undersøgelse af den præcise hastighed med rullefelt. 

I løbet af juledagene har vi inddraget fire sæt nummerplader, da der har været restance på køretøjerne i form af manglende betaling af grøn ejerafgift. 

En 77-årig mand fra Rønne anmeldte, at hans bil var blevet påkørt af en ukendt part imens den havde holdt parkeret på Zahrtmannsvej i Rønne. Påkørslen var sket mellem lørdag den 24. kl. 14.30 og søndag den 25. kl. 09.30.

Søndag k. 12.20 kørte en 45-årig kvindelig bilist fra Midtbornholm frem for sin vigepligt i et vejkryds på Bryggeristæde, hvorved hun påkørte en 20-årig mandlig bilist fra Midtbornholm. Igen af parterne kom til skade og ville selv sørge for borttransport af deres køretøjer. Den 45-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

En 61-årig kvinde fra Rønne kom søndag kl. 14.15 cyklende ad Storegade i Hasle, idet hun blev ramt af sidespejlet fra en bagfrakommende ukendt bilist. Kvinden ramte en kantsten i forbindelse med sammenstødet og væltede. Bilisten kørte fra stedet uden at give sig til kende. 

 

Uro og uorden

En 30-årig mand fra Rønne havde natten til søndag kl. 01.20 indfundet sig på Rolighedsgade i Rønne, hvor han rendte rundt og sparkede på diverse døre samt en kabinescooter. En patrulje kørte til stedet, hvor den 30-årige mand blev vejledt om at tage hjem. Senere samme nat kl. 02.41 modtog vi anmeldelser fra flere borgere, idet den 30-årige gik rundt og ødelagde sidespejle på biler, der var parkret på Smedegade i Rønne. Den 30-årige havde desuden råbt samt slået på en lastbil. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de anholdt den 30-årige, der måtte sove rusen ud i detentionen på Politigården, hvor han kl. 06.36 blev løsladt igen. Foruden flere forhold om hærværk samt overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, blev den 30-årige mand sigtet for butikstyveri begået den 23. december i Aakirkeby, hvor han fra en butik havde stjålet flere spiritusflasker.

Natten til mandag kl. 01.10 måtte en patrulje i samarbejde med en dørmand på en beværtning i Rønne bortvise en 17-årig ung mand fra Rønne samt en 22-årig mand fra Østbornholm, eftersom de opførte sig på en sådan måde, at det var egnet til at forstyrre de øvrige gæster på beværtningen. Foran beværtningen begyndte den 22-årige mand at optræde verbalt aggressivt og meget højtråbende, ligesom han ikke ønskede at efterkomme politiets anvisninger. Den 22-årige blev grundet sin opførsel sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. 

En 28-årig beruset mand fra Rønne kastede en glasflaske i jorden på Magstræde i Rønne mandag kl. 02.55, hvorefter han greb ud efter en dørmand ved en beværtning. Den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev kortvarigt anholdt grundet sin opførsel. Manden blev af patruljen kørt hjem til sin adresse, hvor han igen blev løsladt. 

 

Øvrigt

Lørdag kl. 12.50 fik vi en henvendelse fra en borger, der mente, at han havde fisket en håndgranat op på Nørrekås i Rønne. Ammunitionsrydningstjenesten (EOD) blev kontakt, og ud fra et billede af genstanden vurderede de, at en nedsænket håndgranat-lignende genstand i vandet på den anslåede dybde var forholdsvis ufarlig. Minørtjenesten blev rekvireret med henblik på borttransport af genstanden. 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Bornholms Politi.
Kilde: Bornholms Politi
False {
}
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk